Lilith Eve firar kvinnodagen 2016

AffischVÄLKOMMEN till en musikalisk helkväll i samarbete med Stallet, en av Stockholms trevligaste scener.
Kvällen bjuder på en musikalisk färgpalett med bland annat vackra och finstämda ballader, arga kvinnosånger, rivig blues och nyskapande pop. (I år firar vi den 5:e mars för att kunna lägga evenemanget på en lördag, så att det blir en riktig fest!)

Konferencier för den eminenta kvällen är CECILIA KLINGSPOR, som kommer leda publiken tillbaka till 70-talets blomstrande kvinnorörelse med minnen och allsånger. Under den händelserika kvällen gästas vi också av bland annat Stockholms Amnestykör och den unga rapparen L Katrin.

Frivilligt inträde går oavkortat till Klaragården, ett hem för utsatta kvinnor i Stockholm.

MEDVERKANDE ARTISTER
ANJA HALLNER – “Nordens Enya”
En 27-årig Malmötjej som med sina melodiösa, filmiska ballader berör oss. Hennes vision är att sprida ljus  och kärlek med sin musik.  Länk: Anja Hallner (Soundcloud)

ANITA BERGER  (på bilden) -skådespelare, kvinnoaktivist och trubadur. Var med och gjorde skivan “Tjejclown” – den första i sitt slag, av och med bara kvinnor (MNW, 1974), där bland annat artisterna Turid, Lena Ekman och Hélène Bohman också medverkade. Länk: TJEJCLOWN (Spotify)

CAROLINE WILLIAMS turnerade som tonåring med Roger Wallis och skrev “Lilla Marianne” åt Streaplers. Med sin mörka powervoice, -en fusion av Odetta och Mahalia Jackson bjuder hon oss på blues, soul och gospel. Lyssna på hennes ”I have a dream”. Länk: Caroline Williams-”I have a dream”

ELEONORA BUTTERFLIES  – med en röst som påminner om Joni Mitchell och Joan Baez sjunger hon om Amazonas regnskogsfolk, om att kämpa för att skapa frihet för de förtryckta och om kärleken.Länk: Eleonora Butterflies (soundcloud)

JANE HELEN -musiklärare, sångerska och låtskrivare som innan hon fann det vackra Stockholm, bott och verkat både i England och USA. Med en röst som påminner både om Janis och Kate Bush berör hon oss speciellt med sin sång ”Golden Harbour”. Länk: Jane Helen: ”Golden Harbour” 

KATARINA GUDMUNDSON – Stockholms Huldra – I Katarinas sånger hör du både folkton, psalm och pop förenade med poetiska texter. Innerlighet och sköna klanger framförda av en lyrisk sångröst. Länk: Katarina Gudmundson

SASKA BETULA BJÖRCK – Uppsalatjej som med sin elektroniska musik får oss att dansa och vidröra himlen. Länk: Saska Betula (Soundcloud)

SIGNE RUDBERG SELIN – Den fria kvinnan – Läser egna dikter till musik.

CECILIA KLiNGSPOR – KONFERENCIER är musiker, artist och låtskrivare, som bl a släppt albumet Ovanför molnen (Vesper/Bonieramigo) och gjort låtar till Barnradion. Medlem i trion The Lou Lou Sisters som spelat i Sverige, Europa och USA.

GÄSTAR KVÄLLEN GÖR OCKSÅ:

  • STOCKHOLMS AMNESTYKÖR – består av en grupp engagerade människor i Amnesty International, som tror på musikens makt att förändra världen. Länk: Stockholms Amnestykör (Facebook)
  • L KATRIN (ung svensk rap) -musikaliskt mångsidig rappare med budskap från verkligheten.
  • Sara Mohammed från föreningen GLÖM ALDRIG PELA OCH FADIME (GAPF) informerar om sitt arbete med människor utsatta för hederskultur. 

VARMT VÄLKOMMEN att HEDRA OCH FIRA KVINNODAGEN med ett mångfald av kvinnliga låtskrivande artister, på mysiga Stallet!

LÖRDAGEN DEN 5 MARS 2016

STALLET, Stallgatan 7, Stockholm

INSLÄPP kl 18:00, bar. KONSERT kl.19:00.-22:30 (inkl. paus). Stallets bar öppen till 01:00.

Inträdet som är frivilligt går oavkortat till Klaragården, ett hem för utsatta kvinnor i Stockholm.

LILITH EVE på STALLET – Ett samarremang mellan Lilith Eve, Stallet folk- och världsmusik