Medlem

Webbinarium: “Bilden av dig själv – förbättra dina chanser att nå genom bruset”

WEBBINARIUM FÖR MEDLEMMAR!

Mer än någonsin behöver vi som artister finna strategier för att placera oss på kartan och nå ut till vår publik. Petter Seander har mångårig erfarenhet av marknadsföring och management och delar med sig av sin breda kunskap. Lilith Eves medlemmar har fått möjlighet att på förhand ställa sina frågor. Inom kort kommer webbinariet att finnas tillgängligt via inlog.

Mera om föreläsningen
Föreläsningen ”Bilden av dig själv” fokuserar på hur en som artist kan förbättra sina chanser att nå genom bruset, hur en planerar upp sin karriär från startfasen och genom specifik planering kommunicerar kring sig själv som artist. Petter utgår från den nya musikbransch som har sitt främsta tillhåll på nätet. Det görs analyser om hur och varför närvaro på rätt sociala medier kan hjälpa ens artisteri utan att förändra det konstnärliga uttrycket och vilka verktyg som behövs för att nå hela vägen fram.

Under föreläsningens två timmar berörs följande punkter:
– Hur skapar och styr du bilden av dig själv genom text, bild, kommunikation?
– Strategi och upplägg. Vikten av planering!
– Kommunikation i stort och smått – Hur, till vem och varför? Vikten av innehåll och konsekvens!
– Mediavärlden – Hur funkar den praktiskt? Vilka är mottagarna och hur bygger den din karriär?
– Sociala medier – Hur använda dessa som artist?
– Närvaro på nätet – Var bör du finnas och varför?
– Streamingtjänster som marknadsföringsplattform

 

Tips: komplettera dina kunskaper genom kompendiet Digital marknadsföring för artister av Carin Lundqhuist, som finns tillgänglig på Medlemssidan (inlog krävs).

Workshop i kreativt låtskrivande!

Välkommen till en lekfull och interaktiv workshop med tema låtskrivande och relationen till ditt eget skapande, ledd av Malmöbaserade musikern och låtskrivaren Malena Ardevall.

När: Måndag den 14 december kl. 18:00 – 21:00 (3*45 min, 2 pauser).
samt ett tillfälle i början av 2021, som bokas 14/12.
Var: Online, videoplattformen Zoom, mer info om vad du behöver för att kunna delta finner du i kursbeskrivningen nedan.

För att ha en garanterad plats  behöver vi din anmälan och betalning. Anmälan gör du här: https://forms.gle/2G6VeuBmxBNf9Amb9
Kursavgiften är 300 kr. och omfattar
2 tillfällen samt medlemskap i Lilith Eve. Betala via swish: 123 27 090 79 eller banköverföring till Plusgiro: 100 78 85 – 5. Ange ditt namn och ”Workshop14”. 

Mera om workshopen

Hur kan du komma vidare i just ditt skapande? Vilket är ditt nästa steg? Hur är din relation till din inre kritiker? Du är experten på dig själv och vad du vill med din konst – men ibland behövs lite inspiration utifrån för att kicka igång den egna lusten, nyfikenheten och kreativiteten. Genom enkla och konkreta kom-igång-övningar, kraftfulla visualiseringar, tankeväckande frågor, inspirerande tips och utrymme för egen reflektion – kommer du att få utforska din inre värld och vad just du behöver i ditt skapande. Förhoppningsvis kan denna workshop vara en ljuspunkt i dessa konstiga coronatider och ge dig en välbehövlig känsla av sammanhang, utbyte och närhet. Du behöver: bra wifi-anslutning, headset, papper och pennor, något ackord-instrument och ett öppet sinne.

Malena Ardevall är utbildad musiklärare med specialisering inom sång och rytmik och singer/songwriter på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö. Hon har även gått singer/songwriter på Kulturama i Stockholm. Malena har sedan 2007 uppträtt på scener i London, Berlin, Köpenhamn, Stockholm och Malmö med sin originalmusik. Debut-EP:n ”Ömsa Skinn” släpptes 2019 med releasekonsert på Victoriateatern i Malmö. Hon är inom kort även färdigutbildad Holistisk Livscoach vid Lightworker Academy. Här kan du lyssna på Malenas musik: https://link.tospotify.com/3mYNnQIcwbb

Övrigt: Avgiften ska vara inbetald före kursstart. För befintliga medlemmar dras redan betald årsvagift av kurspriset, Nya medlemmar kan ansluta sig fram till kursstart genom att betala avgiften och anmäla nytt medlemskap här: Bli medlem

 

Utbildningen är ett samarbete mellan Studiefrämjandet Skåne-Blekinge och LIlith Eve. 

Årsmöte 2020

Lilith Eves Årsmöte hölls på videolänk den 11 december. Årsmötesordförande var Inga Lewenhaupt och Lina Selleby från Studiefrämjandet, Stockholm deltog som konferensvärd. Tio medlemmar närvarade. Verksamhet och ekonomi för 2019  godkändes och  styrelsen beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsår 2019.  En ändring stadgarna paragraf 5 Medlemskap gjordes och kravet på STIM anslutning togs bort. Årsmöteshandlingarna finns att tillgå för medlemmar på Medlemssidan.

Ny styrelse 
Ordförande – Clara Cleo Cornell (omval, 1 år)
Ledamöter – Caroline Williams, Theres Vastad, Anja Hallner (omval, 2 år)
Hanna Hanski (nyval, 2 år)
Carolina Olsson, Signe Rudberg Selin och Jane Weiss (styrelsens kassör) kvarstår med 1 år kvar av sin mandattid.
Övriga val

Valberedning – Anita Berger, sammankallande (omval, 1 år)  och Marianne Milde (nyval, 1 år)
Revisor – Barbro Wikman, godkänd revisor vid Allegretto revision (omval, 1 år)

 

Kommande webbinarier 2020-2021

Under Coronapandemin är det extra viktigt för oss som jobbar med musik att inte tappa hoppet och fortsätta arbeta kreativt. Lilith Eve arrangerar därför flera webbinarier & workshops för sina medlemmar under vintern 2020-2021. 
Kommande event:

  • Webbinarium i digital musikproduktion med producentnätverket Eqlovesmusic
  • Digital marknadsföring för artister 
  • Låtskrivarworkshops

    Mer information  om ledare, datum samt  flera eventuella workshops kommer framöver!

Webinarium i musikproduktion 2019

Söndagen den 27 januari kl. 12:00-16:00
Ett webinarium exklusivt för Lilith Eve medlemmar landet runt!

Melisha Linnell, musikproducent

Melisha och Sara kommer att hålla i detta webinaret i musikproduktion. Melisha är musikproducent och studioägare i Brewhouse Göteborg och Sara Lundberg är också musikproducent. Båda är medlemmar i EQLovesMusic.

Webinariet kommer att innehålla en väldigt basic genomgång i musikproduktion med hjälp av olika verktyg. Vi kommer också att gå igenom grundläggande begrepp och viktiga principer för att snabbt kunna sätta igång processen med att få ut din musikaliska kreativitet på bästa vis. Medlemmar kommer att kunna logga in på webinariet via EqLovesmusic hemsida