Lilith Eve firar Kvinnodagen

Lilith Eve firar kvinnodagen 2017

Nu närmar sig kvinnodagen och med det vår årliga konsert med kvinnliga låtskrivare.
I år firar vi med en förfest söndagen den 5 mars på Engelen i Gamla stán, Stockholm.
Konserten drar igång kl.18:30 och fortsätter sent inpå kvällen, med avslutande Öppen scen.

Så varmt välkommen – ett mångfald av begåvade låtskrivare utlovas –  Singer-songwriterpop, blues, visa och mer därtill. Fri entré hela kvällen!

Lilith Eve firar kvinnodagen 2016

AffischVÄLKOMMEN till en musikalisk helkväll i samarbete med Stallet, en av Stockholms trevligaste scener.
Kvällen bjuder på en musikalisk färgpalett med bland annat vackra och finstämda ballader, arga kvinnosånger, rivig blues och nyskapande pop. (I år firar vi den 5:e mars för att kunna lägga evenemanget på en lördag, så att det blir en riktig fest!)

Konferencier för den eminenta kvällen är CECILIA KLINGSPOR, som kommer leda publiken tillbaka till 70-talets blomstrande kvinnorörelse med minnen och allsånger. Under den händelserika kvällen gästas vi också av bland annat Stockholms Amnestykör och den unga rapparen L Katrin. …

Lilith Eve firar kvinnodagen 2015

KVINNODAGSFEST PÅ HANINGE KULTURHUS
Fira internationella kvinnodagen med Lilith Eve och vänner! En dag fylld med musikaliska kontraster och massor av underhållning. Stand up artisten Agneta Wallin står som konferencier för festen, där Lilith Eve bjuder på en makalöst bred mix av kvinnliga låtskrivande artister och band, tillsammans med Vägen Uts hiphop och R&B artister. Som avslutning ges en kortversion av den färgstarka föreställningen ”A tribute to women pioneers in blues and rockn roll” med musikteatergruppen Violet Green and all between. Kl.14:00 – 18:00 -fri entré hela dagen!

Arrangör: Musikföreningen Lilith Eve och medarrangörer är Haninge kultur, Haninge   Riksteaterförening, Lakeside, Vuxenskolan, ABF Södertörn och Studiefrämjandet. Med stöd av Beredningen för mänskliga rättigheter.

 

Musikföreningen Lilith Eve startades av en grupp kvinnliga låtskrivare genom en gemensam konsert på internationella kvinnodagen år 2000. Konserten blev en succé och ledde vidare till en förening som samlade låtskrivande kvinnor i alla genres. Det är med stolthet vi firar 15 år tillsammans med Haninge Kulturhus 2015. Läs mera om oss: www.lilitheve.se


Vägen ut vi unga
är en musikförening för ungdomar 12-25 år som samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan. Vägen Ut arbetar i olika förorter runt om Stockholm län. Läs mer på Facebook – Vägen Ut Vi Unga – Musik & Entertaiment  https://sv-se.facebook.com/Vagenutviunga

Musikteaterföreställningen “A tribute to women pioneers in blues and rockn´roll” ger ett nytt perspektiv på blueshistorien, med musik av amerikanska blueskvinnor vars gärning fallit i glömska. I denna kortversion hyllas de tidiga pionjärerna från 1900-talets början.
Hemsida:  https://violetgreenandallbetween.wordpress.com
Facebook: https://sv-se.facebook.com/pages/A-Tribute-to-Women-Pioneers-in-Blues-and-Rockn-Roll/1451522315060937

Hela programmet och artistinfo finner du här: www.haninge.se/kvinnodagsfest
Eventet på Facebook: KVINNODAGSFEST PÅ HANINGE KULTURHUS (Lilith Eve)
samt KVINNODAGSFEST PÅ HANINGE KULTURHUS (Haninge Kulturhus)


Kontaktperson Haninge Kultur: Kristina Nyman, kultursamordnare
Tel: 08 – 606 74 48, mail: kristina.nyman(a)haninge.se

Kontaktperson Lilith Eve: Clara Cleo Cornell, ordförande och arrangör 
Tel: 070 – 480 66 57  mail: ordf.lilitheve(a)gmail.com

Kontaktperson MusikteatergruppenViolet Green 
Ulla Wrethagen, initiativtagare / kapellmästare
Tel: 073-6215154 mail: ullawr(a)gmail.com