Lilith Eve firar Kvinnodagen

Lilith Eve firar kvinnodagen 2023 på Stallet

2023 firade vi internationella kvinnodagen med en fullspäckad och varierad konsertkväll på fina Stallet i Stockholm. Konferencier var Clara Cleo Cornell som under många år varit engagerad i föreningen.

Under kvällen intervjuades kvinnosaksveteranen Anita Berger om kvinnorörelsen och berättade bl a om Tjeclown, den första skivan med bara kvinnor producerad i Sverige. Mer om Tjejclown

Kvällen avslutades med den ikoniska ”Vi måste höja våra röster för att höras” som allsång med en entusiastisk publik. Tack Stallet och alla medverkande som trotsade vädret med snöstorm, och bidrog till en underbar kväll!

Medverkande artister/låtskrivare
Akt 1:  Caroline Gustavsson,  Marianne Milde, ro.t

Akt 2: Kora Dolora, Jane Helen, Mànja Leah

För mera info se Stallets hemsida Lilith Eve på Kvinnodagen!

Lilith Eve kvinnodagen 2022

Konsert streamad från Helsingborg den 5 mars

Förra året producerade vi en film för kvinnodagen, nu fortsätter vi arrangera bortom den traditionella  livekonceptet även i år och gör en streamad konsert. 

Ett helgjutet samarbete med Studiefrämjandet som vintern 2020 streamade vår fantastiska konsert Mellan himmel och jord från Helsingborg fortgår därmed, när vi återigen gästar Jutan i Helsingborg för att ge konsert med våra medlemmar Anja Hallner, Erika Wikdahl och Kristina Grahn! Denna gång firar vi med en konsert helgen före kvinnodagen (som ligger tisdag den 8 mars).

Varmt välkommen som publik via Facebook live på vår sida Lilith Eve Official, Sweden lördagen den 5 mars kl. 18:00! På själva kvinnodagen kommer filmen läggas upp bestående på sidan.

Bakgrund: En gemensam konsert med några kollegor på kvinnodagen var själva startskottet till Lilith Eve  och har alltsedan dess varit en årlig tradition, med stor variationsrikedom. Nedan, affischer från olika år.

           Lilith goes symphonic    

 
 
 

Lilith Eve firar kvinnodagen med film

Den 8 mars 2021 uppmärksammar Musikföreningen Lilith Eve internationella kvinnodagen med en mosaik av låtskrivare från föreningen på film.

Anja Hallner (foto Annie Hyrefeldt)
Anja Hallner. Foto: Annie Hyrefeldt

Nu är det dags för internationella kvinnodagen 2021 – ett år när inget är sig likt i musikvärlden. Men Lilith Eve fortsätter att fira kvinnodagen med kvinnors musik! Vi säger Låt musiken leva! och bjuder på en mosaik av låtskrivare som på sitt eget personliga sätt presenterar sina verk. Var med oss på Facebook när vi släpper vår film!

Låt musiken leva! – Lilith Eve firar kvinnodagen med kvinnors musik
Ett samarbete mellan Lilith Eve och Studieförbundet BILDA i Uppsala
Måndag den 8 mars kl 12:00 – filmsläpp!
Vi möts på Lilith Eve Official, Facebook facebook.com/lilithevesweden/

Se den på Youtube: https://youtu.be/9zNg1so_Ln8