Lilith Eve i Göteborg

Workshop i Göteborg med Cecilia Nordlund

 

Nu är det dags för en av vårens höjdpunkter – Lilith Eve tillsammans med NBV Väst bjuder in till workshopen ”Vässa ditt artisteri – kreativitet och artistskap för låtskrivare”!

Välkommen till en spännande och utvecklande dag i Göteborg lördagen den 4 maj!


Kursen är kostnadsfri för medlem i Lilith Eve. Medlemskap är öppet för alla kvinnor och ickebinära som skriver musik – Välkommen att bli medlem:  lilitheve.se/bli-medlem/
Kursen är också öppen mot en kurskostnad på 350kr, för dig som inte kan eller vill bli medlem i föreningen.
För att få plats behöver vi din kursanmälan senast den 22 april.
Anmälanslänkar
finner du längre ned här på sidan.

Kursbeskrivning
Under dagen får du göra låtskrivarövningar och får verktyg att hantera stress och scenskräck samt får feedback på ditt scenframträdande.
(Ta gärna med eget instrument och förbered gärna en låt som du vill spela upp.) Vi pratar även om hur man hittar lusten igen att skriva nya låtar och texter efter perioder av skrivkramp och hur man får tyst på den rösten i huvudet som säger att ingenting du gör är bra nog…

Vässa ditt artisteri – kreativitet och artistskap för låtskrivare
Dag: Lördagen den 4 maj
Plats:  Musikhuset Skriket
Theres Svenssons gata 8, 417 55 Göteborg
Tider:
Kl 10:30-12 Workshop
Kl.12:00-13:00 Lunchpaus / egen lunch
Kl.13:00-15:30 Workshop

Anmälan för ny medlem
Info om hur du blir medlem och deltar kostnadsfritt finner du här: Anmälan till workshop för ny medlem

Anmälan för icke medlem
Info och anmälan för dig som vill gå kursen utan medlemskap: Anmälan till workshop (utan medlemskap)

Anmälan för redan befintlig medlem: Anmälan till workshop för dig som är medlem

Om Cecilia
Cecilia Nordlund har arbetat som låtskrivarpedagog sedan 2004. Hon utvecklade sina metoder inom Popkollo och gör regelbundet workshops på skolor, folkhögskolor, studieförbund och musikföreningar runt om i Sverige. Cecilias drivkraft är att inspirera så många som möjligt till att skriva egenmusik.Cecilia undervisar på kursen ”Singer Songwriter” på Malmö Musikhögskola och på Kulturproducentlinjen Skurup Folkhögskola/Fridhemsamt gör regelbundet skolturnéer via Skapande Skola för låg- och mellanstadiet. På somrar ger Cecilia skrivarkurser och låtskrivarlkurser på BiskopsArnö folkhögskola och Skurups Folkhögskola. 

www.cecilianordlund.com Cecilia Nordlund har en lång musikkarriär bakom sig och med en av den alternativa rockscenensstarkaste röster. På 90-talet frontade hon rockbandet Souls som spelade in två skivor medproducenten Steve Albini i Chicago. Andra band Cecilia spelat i är Monkeystrikes, Dollykollot, Cilihili och Sunshine Rabbits. Just nu är hon aktuell med soloprojektet Fullmånen Från Helvetet

 

Workshop i Göteborg med Cecilia Nordlund Läs mer »

Onlineworkshop med Cecilia Nordlund

Den 10 december välkomnade Lilith Eve i samarbete med NBV Väst till onlineworkshopen Kreativitet och artistskap för låtskrivare med Cecilia Nordlund.  
Tolv entusiastiska deltagare  samlades online för att få inspiration och verktyg, med en skön mix av Lu Jong yoga, skrivande på olika teman, och tips och diskussioner om scenskräck, stress och spelningar. En givande eftermiddag som gav ny energi och motivation för både skrivande och artistskap!

Kursbeskrivning
Välkommen till en digital workshop i låtskrivande och liveframträdande med artisten Cecilia Nordlund. Vi pratar om hur man hittar lusten igen att skriva nya låtar och texter efter perioder av skrivkramp och hur man får tyst på den rösten i huvudet som säger att ingenting du gör är bra nog…

Du får göra låtskrivarövningar och får verktyg att hantera stress och scenskräck genom avslappningsövningar och Lu Jong – tibetansk healing yoga.

Om du vill så förbered gärna något att spela upp live via zoom så får du feedback på framträdande och text.

Förbered genom att ladda ner/uppdatera zoom.  Se till att du sitter på en lugn plats och har hörlurar och eventuellt instrument, papper och penna till hands. Länk skickas ut till anmälda.


Tid & plats för workshopen
Dag:
Söndagen den 10 december
Tid:
kl 14:00 – 17:00
Plats: Online via zoo
 
Om Cecilia Nordlund
Cecilia Nordlund har arbetat som låtskrivarpedagog sedan 2004. Hon utvecklade sina metoder inom Popkollo och gör regelbundet workshops på skolor, folkhögskolor, studieförbund och musikföreningar runt om i Sverige. Cecilias drivkraft är att inspirera så många som möjligt till att skriva egen musik.
Cecilia undervisar på kursen ”Singer Songwriter” på Malmö Musikhögskola och på Kulturproducentlinjen Skurup Folkhögskola/Fridhem samt gör regelbundet skolturnéer via Skapande Skola för låg- och mellanstadiet. På somrar ger Cecilia skrivarkurser och låtskrivarlkurser på Biskops Arnö folkhögskola och Skurups Folkhögskola. www.cecilianordlund.com

Cecilia Nordlund har också en lång musikkarriär bakom sig som en av den alternativa rockscenens starkaste röster. På 90-talet frontade hon rockbandet Souls som spelade in två skivor med producenten Steve Albini i Chicago. Andra band Cecilia spelat i är Monkeystrikes, Dollykollot, Cilihili och Sunshine Rabbits. Just nu är hon aktuell med soloprojektet Fullmånen Från Helvetet.

 

Se  Facebookevenemang


Onlineworkshop med Cecilia Nordlund Läs mer »

Lilith Eve på KoM musik&bar i Göteborg

Lördag den 13 november var det dags för Lilith Eve att presentera originalmusik av och med medlemmar på trevliga KoM musik&bar i Göteborg.

KoM musik&bar är en  populär scen,  bland aktuella musiker märks bl a Ebbot Lundberg i januari 2022. Stället ligger centralt på Karl Johansgatan 152 i Göteborg. Hemsida:  KoM musik & bar

Konferencier: Jane WeissSue Sergel Trio
Medverkande artister:
* Anja Hallner (Jonstorp)
* Sue Sergel (Gbg, på bilden)
* Kristina Grahn (Gbg)
* Jane Helen (Sthlm)
* Turid Ryan (Gbg)

Konserten gick av stapeln med start kl.19:00 och inträdet var 100kr.

Lilith Eve på KoM musik&bar i Göteborg Läs mer »

Lilith Evekonsert för Musikhjälpen 2019

Tisdagen den 3 december intar tre Lilith Eveartister  scenen på musikkafé Hängmattan på Musikens Hus i Göteborg för en konsert till förmån för Musikhjälpen.

Lilith Eve artister för kvällen är välrenommerade bluessångerskan Sue Sergel, tillsammans med gitarristen Erik Ivarsson, Kristina Grahn, samhällsengagerad vispoet som bjuder på  texter med vass humor, och Nenne Panrike som skriver  experimentell syntmusik med trolsk folkton.

 

 

 

Sue Sergel

 

 

 

Tidningen ETC  publicerade en artikel om konserten!  

 

Lilith Evekonsert för Musikhjälpen 2019 Läs mer »