Öppen scen våren 2024

Den 18 maj blir det tredje gången gillt för våren – denna gång återvänder vi till Aspen i Aspudden!  Varmt  välkommen  som  artist  och/eller publik!

Lilith Eve Öppen scen                                   
Dag: Lördagen den 18 maj
Tid: Kl.16:00 -18:00
Plats: Aspens foajé, Aspen
Hägerstensvägen 100 A, Aspudden i Stockholm
Till Lilith Eves öppna scen välkomnas alla artister och musiker som vill prova egna låtar och kompositioner i en avslappnad och tillåtande miljö, och alla som vill ta del av en musikstund med spontana framträdanden och originalmusik. 
Evenemang på Facebook

 

Upplägg:
– Anmälan till scen görs på plats.
– Egenskriven musik/sångtext är inriktningen på Lilith Eves öppna scen.                
– 1 låt / komposition per framträdande.– Finns tid kan samma artist framträda flera ggr.
– Finns tid över kan även poesi eller tolkningar av annan musik framföras.
– Vid kö har medlemmar i Lilith Eve förtur till ett framträdande.
Scenvärd: Clara Cleo Cornell
PA / Ljudanläggning och ljudtekniker finns på plats.
Fri entré, bistro och kafé

Tidigare Öppen scen våren 2024

                

Öppen scen våren 2024 Läs mer »

Lilith Eve på Kulturnatt Stockholm

Nu är det snart dags för Kulturnatt Stockholm och Lilith Eve har förstås en plats!
I hjärtat av Stockholm på ABF huset framträder sju låtskrivare från föreningen kl. 19.30-21.00 – Varmt välkommen och bjud gärna in dina vänner och bekanta!
Evenemang på Facebook

Artister: Sarianna Cortes – AKIRE – Jane Helen – Annakey George – Eleonora Butterflies – Marianne Milde – Annamay
Mer om medverkande artister kan du se på vår Artistersida

 

Lilith Eve på Kulturnatt Stockholm Läs mer »

Workshop i Göteborg med Cecilia Nordlund

 

Nu är det dags för en av vårens höjdpunkter – Lilith Eve tillsammans med NBV Väst bjuder in till workshopen ”Vässa ditt artisteri – kreativitet och artistskap för låtskrivare”!

Välkommen till en spännande och utvecklande dag i Göteborg lördagen den 4 maj!


Kursen är kostnadsfri för medlem i Lilith Eve. Medlemskap är öppet för alla kvinnor och ickebinära som skriver musik – Välkommen att bli medlem:  lilitheve.se/bli-medlem/
Kursen är också öppen mot en kurskostnad på 350kr, för dig som inte kan eller vill bli medlem i föreningen.
För att få plats behöver vi din kursanmälan senast den 22 april.
Anmälanslänkar
finner du längre ned här på sidan.

Kursbeskrivning
Under dagen får du göra låtskrivarövningar och får verktyg att hantera stress och scenskräck samt får feedback på ditt scenframträdande.
(Ta gärna med eget instrument och förbered gärna en låt som du vill spela upp.) Vi pratar även om hur man hittar lusten igen att skriva nya låtar och texter efter perioder av skrivkramp och hur man får tyst på den rösten i huvudet som säger att ingenting du gör är bra nog…

Vässa ditt artisteri – kreativitet och artistskap för låtskrivare
Dag: Lördagen den 4 maj
Plats:  Musikhuset Skriket
Theres Svenssons gata 8, 417 55 Göteborg
Tider:
Kl 10:30-12 Workshop
Kl.12:00-13:00 Lunchpaus / egen lunch
Kl.13:00-15:30 Workshop

Anmälan för ny medlem
Info om hur du blir medlem och deltar kostnadsfritt finner du här: Anmälan till workshop för ny medlem

Anmälan för icke medlem
Info och anmälan för dig som vill gå kursen utan medlemskap: Anmälan till workshop (utan medlemskap)

Anmälan för redan befintlig medlem: Anmälan till workshop för dig som är medlem

Om Cecilia
Cecilia Nordlund har arbetat som låtskrivarpedagog sedan 2004. Hon utvecklade sina metoder inom Popkollo och gör regelbundet workshops på skolor, folkhögskolor, studieförbund och musikföreningar runt om i Sverige. Cecilias drivkraft är att inspirera så många som möjligt till att skriva egenmusik.Cecilia undervisar på kursen ”Singer Songwriter” på Malmö Musikhögskola och på Kulturproducentlinjen Skurup Folkhögskola/Fridhemsamt gör regelbundet skolturnéer via Skapande Skola för låg- och mellanstadiet. På somrar ger Cecilia skrivarkurser och låtskrivarlkurser på BiskopsArnö folkhögskola och Skurups Folkhögskola. 

www.cecilianordlund.com Cecilia Nordlund har en lång musikkarriär bakom sig och med en av den alternativa rockscenensstarkaste röster. På 90-talet frontade hon rockbandet Souls som spelade in två skivor medproducenten Steve Albini i Chicago. Andra band Cecilia spelat i är Monkeystrikes, Dollykollot, Cilihili och Sunshine Rabbits. Just nu är hon aktuell med soloprojektet Fullmånen Från Helvetet

 

Workshop i Göteborg med Cecilia Nordlund Läs mer »

Årets kvinnodagskonsert i Malmö

Till Freds – Lilith Eve konsert för att uppmärksamma kvinnodagen 2024


Dag: Lördagen den 9 mars
Tid:
kl.14:00-16:12 
Plats: Stora salen, Ystadsgatan 53D
214 44 Malmö
Fri entré – Välkommen!
Konferencier: Erika Wikdahl och Maria Lundberg 
Artister
Anja Hallner
GnIstA
Erika Wikdahl 

Anna Moroe

Madeleine Ericson
Mánja Leah


 
Till Freds – Matinékonsert akt 1

Anja Hallner
Anjas vision är att beröra andra människor med sin musik och att ge lyssnarna en vacker upplevelse. Med sina mäktiga ballader vill hon dela med sig av de starka känslor och upplevelser hon bär inom sig. Den inre styrkan får henne att gå i rätt riktning, göra det hon verkligen vill och att aldrig släppa taget om musiken. Lyssna: Spotify

GnIstA
Började skriva låtar 2020, ofta utifrån egna erfarenheter där hon vill berätta, inspirera och peppa, bl a med budskap om att ta vara på livet. Gör också egna tolkningar av andras låtar. Spelar gitarr, sjunger och producerar elektronisk musik som släppts på Soundcloud. Lyssna: GnIstA

Erika Wikdahl
Utforskar låtskrivandet och skaparprocessen och vill med musiken lyfta andra såväl som sig själv. Det är vi pianot som hon enklast finner melodier men spelar även elbas.
Lyssna: Nice Gravity Records

Till Freds – Matinékonsert akt 2

Anna Moroe
Började att skriva låtar redan när hon var 11 år och har sedan dess hållit på med musik på olika sätt, både som artist och låtskrivare, bl a har hon skrivit en barnlåt på Funkyhitz med John Ballard. Skriver låtar baserade på egna livserfarenheter med både svärta, humor och pepp, som hon vill dela med sig av till publiken. Inspireras av Swift, Pink, Machine Gun Kelly, Blink 182 och Avril Lavigne, men även svenska artister som Håkan Hellström.
Lyssna: Rollercoaster – Anna Moroe

Madeleine Ericson
Medryckande musik varvat med nära, avskalat. Sång, musik och text för att leta sig in
i hjärtan och tända ljus. Genre inom folk, rock, pop, soul med egenprägel. Madeleine gillar att hålla i alla penslar på egen hand, när hon målar fram musiken. Hon producerar därav musiken och spelar instrumenten själv på sina produktioner. Sju av hennes låtar har hörts i radion i Sverige, Norge och USA. Hon är nu aktuell med sin bok och konserter för hjärtat, som pågår under 2024.
Lyssna: Madeleine Ericson

Mánja Leah
Har sitt specialområde inom Sveriges minoritetsspråk och kultur, först och främst Finska, Jiddisch och Romani Chib, som hon använder i sångtexter, lyrik och musik som återspeglar kulturen. Hennes motton: ”Språket berikar människan och musikens själ finns i melodin”.
Lyssna: Mánjas sång ”Vu voint libe” finns på utgåvan ”Ot azoj!”: Spotify
BAKGRUND och övrigt info
Varje år  uppmärksammar Lilith Eve internationella kvinnodagen med en konsert. I år ges konserten i Malmö, lördagen den 9 mars i anslutning till kvinnodagen den 8 mars. Konsertens slut-tid: 16:12 är en påminnelse om att kvinnor än idag tjänar mindre än män. Detta förhållande går igen även i musikbranschen där statistiken visar en stor obalans både vad gäller antal kvinnliga låtskrivare och producenter på topplistor, mest synlig/spelad musik, ledande befattningar inom branschen och ända ned till medlemsantalet i branschens organisationer. Med våra konserter lyfter vi fram och ger publiken chans att möta ett mångfald av olika låtskrivare och artister.

Evenemanget är ett samarbete mellan Lilith Eve och Studiefrämjandet Skåne – Blekinge.
Gå till vårt Facebookevenemang

Årets kvinnodagskonsert i Malmö Läs mer »