Kurser & Seminarier

Kurser och seminarier för medlemmar

Workshop i Göteborg med Cecilia Nordlund

 

Nu är det dags för en av vårens höjdpunkter – Lilith Eve tillsammans med NBV Väst bjuder in till workshopen ”Vässa ditt artisteri – kreativitet och artistskap för låtskrivare”!

Välkommen till en spännande och utvecklande dag i Göteborg lördagen den 4 maj!


Kursen är kostnadsfri för medlem i Lilith Eve. Medlemskap är öppet för alla kvinnor och ickebinära som skriver musik – Välkommen att bli medlem:  lilitheve.se/bli-medlem/
Kursen är också öppen mot en kurskostnad på 350kr, för dig som inte kan eller vill bli medlem i föreningen.
För att få plats behöver vi din kursanmälan senast den 22 april.
Anmälanslänkar
finner du längre ned här på sidan.

Kursbeskrivning
Under dagen får du göra låtskrivarövningar och får verktyg att hantera stress och scenskräck samt får feedback på ditt scenframträdande.
(Ta gärna med eget instrument och förbered gärna en låt som du vill spela upp.) Vi pratar även om hur man hittar lusten igen att skriva nya låtar och texter efter perioder av skrivkramp och hur man får tyst på den rösten i huvudet som säger att ingenting du gör är bra nog…

Vässa ditt artisteri – kreativitet och artistskap för låtskrivare
Dag: Lördagen den 4 maj
Plats:  Musikhuset Skriket
Theres Svenssons gata 8, 417 55 Göteborg
Tider:
Kl 10:30-12 Workshop
Kl.12:00-13:00 Lunchpaus / egen lunch
Kl.13:00-15:30 Workshop

Anmälan för ny medlem
Info om hur du blir medlem och deltar kostnadsfritt finner du här: Anmälan till workshop för ny medlem

Anmälan för icke medlem
Info och anmälan för dig som vill gå kursen utan medlemskap: Anmälan till workshop (utan medlemskap)

Anmälan för redan befintlig medlem: Anmälan till workshop för dig som är medlem

Om Cecilia
Cecilia Nordlund har arbetat som låtskrivarpedagog sedan 2004. Hon utvecklade sina metoder inom Popkollo och gör regelbundet workshops på skolor, folkhögskolor, studieförbund och musikföreningar runt om i Sverige. Cecilias drivkraft är att inspirera så många som möjligt till att skriva egenmusik.Cecilia undervisar på kursen ”Singer Songwriter” på Malmö Musikhögskola och på Kulturproducentlinjen Skurup Folkhögskola/Fridhemsamt gör regelbundet skolturnéer via Skapande Skola för låg- och mellanstadiet. På somrar ger Cecilia skrivarkurser och låtskrivarlkurser på BiskopsArnö folkhögskola och Skurups Folkhögskola. 

www.cecilianordlund.com Cecilia Nordlund har en lång musikkarriär bakom sig och med en av den alternativa rockscenensstarkaste röster. På 90-talet frontade hon rockbandet Souls som spelade in två skivor medproducenten Steve Albini i Chicago. Andra band Cecilia spelat i är Monkeystrikes, Dollykollot, Cilihili och Sunshine Rabbits. Just nu är hon aktuell med soloprojektet Fullmånen Från Helvetet

 

Workshop i Göteborg med Cecilia Nordlund Läs mer »

Grunderna i starta eget – onlineworkshop januari 2024

Söndagen den 21 januari bjuds alla intresserade medlemmar på en onlineworkshop med styrelsemedlem Marianne Milde!

Marianne Milde
Marianne Milde

KURSBESKRIVNING
Har du funderat på att starta eget för att kunna ta betalt för ditt låtskrivande och ditt artisteri?
Nu får du guidning på vägen – Lilith Eve’s egen styrelseledamot Marianne Milde, med 15 år som redovisningskonsult och egen redovisningsbyrå i bakfickan, berättar allt du behöver veta!

Hon tar upp frågor som:
– Vilka bolagsformer finns och vad skiljer dem åt?
– Hur registrerar man på verksamt.se?
– Vad är moms och hur funkar det?
– Hur funkar skattekontot?
– Vad är preliminärskatt och varför skall jag betala det?
– Vad om jag behöver / vill anställa någon?
– Kort om arbetsgivaravgifter.
Givetvis kommer det finnas tid att ställa frågor!

När: Söndagen den 21 januari kl. 15:00 -16:30  (med en kort paus inlagd)
Var: På Zoom, länk skickas efter anmälan!

Kursvillkor:

 • Workshopen är kostnadsfri.
 • Medlemskap i Lilith Eve 2024 krävs.
 • Anmälan senast den 16/1 via denna länk: https://forms.gle/PWSEHEgD7MEz9wTa8
 • Minst 5 deltagare behövs. (Om vi saknar tillräckligt antal anmälningar skjuts workshopen fram till ett senare datum).

  Medlemskap i Lilith Eve är öppet för kvinnliga och ickebinära musikskapare / låtskrivare.  Vill du bli medlem är du välkommen att göra ansökan via hemsidan och betala årsavgiften på 100kr, så registrerar vi dig och du kan delta i kursen!  
  All info finner du här: https://lilitheve.se/bli-medlem/

  Gå till Facebookevenemang

Grunderna i starta eget – onlineworkshop januari 2024 Läs mer »

Onlineworkshop med Cecilia Nordlund

Den 10 december välkomnade Lilith Eve i samarbete med NBV Väst till onlineworkshopen Kreativitet och artistskap för låtskrivare med Cecilia Nordlund.  
Tolv entusiastiska deltagare  samlades online för att få inspiration och verktyg, med en skön mix av Lu Jong yoga, skrivande på olika teman, och tips och diskussioner om scenskräck, stress och spelningar. En givande eftermiddag som gav ny energi och motivation för både skrivande och artistskap!

Kursbeskrivning
Välkommen till en digital workshop i låtskrivande och liveframträdande med artisten Cecilia Nordlund. Vi pratar om hur man hittar lusten igen att skriva nya låtar och texter efter perioder av skrivkramp och hur man får tyst på den rösten i huvudet som säger att ingenting du gör är bra nog…

Du får göra låtskrivarövningar och får verktyg att hantera stress och scenskräck genom avslappningsövningar och Lu Jong – tibetansk healing yoga.

Om du vill så förbered gärna något att spela upp live via zoom så får du feedback på framträdande och text.

Förbered genom att ladda ner/uppdatera zoom.  Se till att du sitter på en lugn plats och har hörlurar och eventuellt instrument, papper och penna till hands. Länk skickas ut till anmälda.


Tid & plats för workshopen
Dag:
Söndagen den 10 december
Tid:
kl 14:00 – 17:00
Plats: Online via zoo
 
Om Cecilia Nordlund
Cecilia Nordlund har arbetat som låtskrivarpedagog sedan 2004. Hon utvecklade sina metoder inom Popkollo och gör regelbundet workshops på skolor, folkhögskolor, studieförbund och musikföreningar runt om i Sverige. Cecilias drivkraft är att inspirera så många som möjligt till att skriva egen musik.
Cecilia undervisar på kursen ”Singer Songwriter” på Malmö Musikhögskola och på Kulturproducentlinjen Skurup Folkhögskola/Fridhem samt gör regelbundet skolturnéer via Skapande Skola för låg- och mellanstadiet. På somrar ger Cecilia skrivarkurser och låtskrivarlkurser på Biskops Arnö folkhögskola och Skurups Folkhögskola. www.cecilianordlund.com

Cecilia Nordlund har också en lång musikkarriär bakom sig som en av den alternativa rockscenens starkaste röster. På 90-talet frontade hon rockbandet Souls som spelade in två skivor med producenten Steve Albini i Chicago. Andra band Cecilia spelat i är Monkeystrikes, Dollykollot, Cilihili och Sunshine Rabbits. Just nu är hon aktuell med soloprojektet Fullmånen Från Helvetet.

 

Se  Facebookevenemang


Onlineworkshop med Cecilia Nordlund Läs mer »

Kursdag och konsert i Malmö 30/8

Heldag för artister och låtskrivare – utvecklas i självkänsla, röst och sceniskt uttryck!

Onsdagen den 30 augusti anordnar Lilith Eve en heldag i musikens tecken i Malmö. Det kommer bjudas på kreativa workshops under dagen och avslutas med en medlemskonsert på kvällen!

Dag: Onsdagen den 30 augusti 2023
Plats: Stora Salen, Studiefrämjandet, Ystadsgatan 53, 214 44 Malmö
Workshops: kl.09:30-16:00
Medlemskonsert: kl. 18.30-ca 21:00


WORKSHOPS

Utveckla ditt sceniska uttryck – med Olivia Longo

I denna workshop får du stöd och verktyg att arbeta med dittframförande som artist och musiker. Olivia har arbetat som frilansande skådespelare i regionen sedan 1998. Parallellt har hon undervisat i teater på Estetiska program på gymnasieskolor och på Kulturskolor. Hon är även via Riksteatern engagerad i att utbilda ungdomar i presentationsteknik och det sceniska uttrycket. Hennes specialitet är att utmana sina kursdeltagare att tänja gränsen och modet för att själva hitta fram till och uttrycka ett personligt scenspråk.Skapa medvetenhet om vad ens röst och kropp uttrycker, om att lägga på en approach/ karaktär eller inte, hantera nervositet och metoder för att ge ett helhetligt intryck på scenen och kunna njuta av att vara där!

“Hej Då Scenskräck” – med Cecilia Nordlund

Alla som har stått på scen eller som ska tala inför publik, eller gå igenom en anställningsintervju vet att det ofta medför nervositet, rädsla och spänningar och att  det kan påverka förmågan att leverera sitt bästa.Under den här workshopen får du testa på olika tekniker för att hitta fokus och bli mer avspänd och göra olika röstövningar.Cecilia Nordlund har en lång musikkarriär bakom sig och undervisar bland annat på Malmö Musikhögskola.

Workshopen riktar in sig på dessa områden:

 • RÖSTWORKSHOP – vi gör olika röst och yogaövningar och du får tips på hur du tar fram din kraft och ”träffar rätt” samtidigt som du inte använder mer energi och spänningar än nödvändigt.
 • ATT TALA INFÖR PUBLIK Hur du levererar text så att den går fram och känns på riktigt. Att fokusera på publiken (lyssningen) snarare än att på din egen prestation. Bli medveten om hur ditt kroppsspråk kan påverka din framtoning.

SAMHÖRIGHET OCH SKAPANDE – Malena Ardevall
Välkommen till en lekfull och interaktiv workshop. Behöver du nya impulser och inspiration inför hösten? Längtar du efter samhörighet med andra låtskrivare?
Som inledning på dagen får du möjlighet att lära känna övriga deltagare i en trygg atmosfär och samtidigt väcka ditt kreativa flow. Vi kommer skapa både själva och tillsammans genom roliga kom-igång-övningar, utforska kroppen som verktyg i låtskrivandet och djupdyka i vår egen fantasivärld.

Konsert!
Kl 18:30 – ca 21:00  (ett urval av Lilith Eve medlemmar framför sin egen musik) 
Öppen för publik, fri entré!
Stora salen, Studiefrämjandet, Ystadgatan 53, Malmö

Kursdagen är kostnadsfri för medlemmar i Lilith Eve.
Du är som  inte är medlem, identifierar dig som kvinna och skriver musik är varmt välkommen att söka medlemskap för 2023-24: Bli medlem
Anmälanslänk för dig som vill bli medlem och delta gratis!

Kursdagen är även öppen för andra intresserade, mot en kursavgift på 400 kr.
Anmälanslänk för dig som vill delta utan medlemskap! 


Arrangör: Lilith Eve i samarbete med Studiefrämjandet Skåne – Blekinge.

Kontaktperson Lilith Eve Malmö: Erika Heander: erika@lilitheve.se

Kursdag och konsert i Malmö 30/8 Läs mer »

CREATE SPACE hösten 2021

Efter vårens lyckade medlemsforum drar vi igång igen!
Start 29 september, varannan onsdag fram t o m 8 december kl.18:30-20:30. 
Håll utkik efter medlemsutskick med anmälan som kommer snart!

Create space!

En digital mötesplats för alla Lilith Eves medlemmar där vi ger kreativiteten sitt eget rum!  I Lilith Eve’s workshop Create Space! träffas vi varannan  vecka för att hitta inspiration för vårt låtskapande.

Om workshopen

Lilith Eve’s Create Space! vill ge rum till inspiration och kreativitet för oss som låtskapare i en vardag präglad av coronapandemin.

När människor möts, runt lägereldar eller i cyberrymden, händer någonting – berättelser berättas, sånger sjungs och nya berättelser, musik och samarbeten uppstår.

Create Space! är ett kreativt rum där vi möts under lättsamma former och eftersom vi ses digitalt kan du sitta hemma i soffan med en kopp te och bara ha kul! Vi gör några korta övningar för att komma igång med inspirationen, vi spelar, sjunger och lyssnar och peppar och lär samtidigt känna andra låtskrivare i föreningen.

Create Space! är också en uppmaning till dig att ta dig själv på allvar i ditt låtskapande. Gör plats! Bestäm dig för att ge din kreativitet sin egen tid och sitt eget rum, bestäm dig för att möta andra likasinnade i det här rummet. Och gå dit!

Som medlem i Lilith Eve deltar du i workshopen utan kostnad, och du får dessutom ett ex av boken Lathund för låtskrivare, skriven av Eva Hillered, en tidigare medlem i föreningen.

CREATE SPACE hösten 2021 Läs mer »