Onlineworkshop med Cecilia Nordlund

Den 10 december välkomnade Lilith Eve i samarbete med NBV Väst till onlineworkshopen Kreativitet och artistskap för låtskrivare med Cecilia Nordlund.  
Tolv entusiastiska deltagare  samlades online för att få inspiration och verktyg, med en skön mix av Lu Jong yoga, skrivande på olika teman, och tips och diskussioner om scenskräck, stress och spelningar. En givande eftermiddag som gav ny energi och motivation för både skrivande och artistskap!

Kursbeskrivning
Välkommen till en digital workshop i låtskrivande och liveframträdande med artisten Cecilia Nordlund. Vi pratar om hur man hittar lusten igen att skriva nya låtar och texter efter perioder av skrivkramp och hur man får tyst på den rösten i huvudet som säger att ingenting du gör är bra nog…

Du får göra låtskrivarövningar och får verktyg att hantera stress och scenskräck genom avslappningsövningar och Lu Jong – tibetansk healing yoga.

Om du vill så förbered gärna något att spela upp live via zoom så får du feedback på framträdande och text.

Förbered genom att ladda ner/uppdatera zoom.  Se till att du sitter på en lugn plats och har hörlurar och eventuellt instrument, papper och penna till hands. Länk skickas ut till anmälda.


Tid & plats för workshopen
Dag:
Söndagen den 10 december
Tid:
kl 14:00 – 17:00
Plats: Online via zoo
 
Om Cecilia Nordlund
Cecilia Nordlund har arbetat som låtskrivarpedagog sedan 2004. Hon utvecklade sina metoder inom Popkollo och gör regelbundet workshops på skolor, folkhögskolor, studieförbund och musikföreningar runt om i Sverige. Cecilias drivkraft är att inspirera så många som möjligt till att skriva egen musik.
Cecilia undervisar på kursen ”Singer Songwriter” på Malmö Musikhögskola och på Kulturproducentlinjen Skurup Folkhögskola/Fridhem samt gör regelbundet skolturnéer via Skapande Skola för låg- och mellanstadiet. På somrar ger Cecilia skrivarkurser och låtskrivarlkurser på Biskops Arnö folkhögskola och Skurups Folkhögskola. www.cecilianordlund.com

Cecilia Nordlund har också en lång musikkarriär bakom sig som en av den alternativa rockscenens starkaste röster. På 90-talet frontade hon rockbandet Souls som spelade in två skivor med producenten Steve Albini i Chicago. Andra band Cecilia spelat i är Monkeystrikes, Dollykollot, Cilihili och Sunshine Rabbits. Just nu är hon aktuell med soloprojektet Fullmånen Från Helvetet.

 

Se  Facebookevenemang