Liliths Krönika 2009:1

Krönika om Lilith Eves unika CD-projekt

av Malin Wester

Jag var på CD-gruppsmöte igår. Som vanligt var det oerhört inspirerande att möta dessa härliga, kosntnärliga, levande tjejer som jag delar ett intresse med. Mina låtskrivar-likar.

Malin Wester
Malin Wester

Innan året är slut ska vi släppa föreningens första på riktigt utgivna samlings-CD med 28 fantastiska låtar av och med lika många kvinnliga artister och låtskrivare. Jag ryser. Det är så häftigt. Orden ”Girl power” far igenom mitt huvud. Det kan inte hjälpas.

Vi har fått reda på att vår förening är unik i sitt slag. I dagsläget finns ingen annan förening som vår: en förening för bara kvinnliga artister och låtskrivare. Och det vi är i färd med att göra är också unikt. Rätta mig om jag har fel. Men så vitt jag vet har föreningen aldrig tidigare gett ut en gemensam skiva ”på riktigt” som representerar så många av föreningens medlemmar. Det har förekommit gemensamma skivor framtagna med konsertdeltagarna vid något evenemang, men jag tror inte de har getts ut i den bemärkelsen som den här nu kommer att göra.

Vi lät dubbel-CDn, som är mastrad och klar, spela i bakgrunden under vårt möte igår. Jag vågar nog säga att den håller en riktigt hög kvalitet. Jag blir stolt på nåt vis att tillhöra denna grupp.

Så nu gäller det att få till en bra grafisk utformning av skivan. Stor del av mötestiden går ut på att diskutera hur vi kan presentera låtarna och artisterna på bästa sätt. Hur vi med vårt idéella arbete ska lyckas få in den information om artisterna och låtarna som behövs för en intressant presentation. Intensionerna är goda och det känns som att vi siktar högt för det är vi värda. Det ska inte falla på att vi är slarviga, har för bråttom och gör avkall på kvaliteten.

Så diskuteras själva releasen. Vi har så många bra idéer som vägs mot varandra. Tidpunkten är också viktig. Med våra olika kunskaper och med hjälp av enskilda medlemmars klokhet och engagemang kryssar vi oss fram mot något som verkar realistikt och som vi alla kan tro på. Vi är så många och bjuder på sån mångfald. Vi skulle kunna vara överallt under en hel dag. Tänk er, ljudet från kvinnliga artister och låtskrivare i vartenda hörn av stan.

Ska jag avlöja när? Nej, inte riktigt än tror jag. Lite mer planering krävs först.

Vid den trevliga lunchen som några av oss tog tillsammans efter mötet drabbades fru Ordförande av lite dåligt samvete för att krönikeskrivandet på vår hemsida stannat av de senaste åren (får man nog säga). Inspirerad som jag var erbjöd jag mig att kasta mig ut och skriva mitt livs första krönika. Vem vet kanske blir det fler redan detta århundrade…
Malin Wester

2009-02-10