Lilith Eve firar kvinnodagen 2015

KVINNODAGSFEST PÅ HANINGE KULTURHUS
Fira internationella kvinnodagen med Lilith Eve och vänner! En dag fylld med musikaliska kontraster och massor av underhållning. Stand up artisten Agneta Wallin står som konferencier för festen, där Lilith Eve bjuder på en makalöst bred mix av kvinnliga låtskrivande artister och band, tillsammans med Vägen Uts hiphop och R&B artister. Som avslutning ges en kortversion av den färgstarka föreställningen ”A tribute to women pioneers in blues and rockn roll” med musikteatergruppen Violet Green and all between. Kl.14:00 – 18:00 -fri entré hela dagen!

Arrangör: Musikföreningen Lilith Eve och medarrangörer är Haninge kultur, Haninge   Riksteaterförening, Lakeside, Vuxenskolan, ABF Södertörn och Studiefrämjandet. Med stöd av Beredningen för mänskliga rättigheter.

 

Musikföreningen Lilith Eve startades av en grupp kvinnliga låtskrivare genom en gemensam konsert på internationella kvinnodagen år 2000. Konserten blev en succé och ledde vidare till en förening som samlade låtskrivande kvinnor i alla genres. Det är med stolthet vi firar 15 år tillsammans med Haninge Kulturhus 2015. Läs mera om oss: www.lilitheve.se


Vägen ut vi unga
är en musikförening för ungdomar 12-25 år som samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan. Vägen Ut arbetar i olika förorter runt om Stockholm län. Läs mer på Facebook – Vägen Ut Vi Unga – Musik & Entertaiment  https://sv-se.facebook.com/Vagenutviunga

Musikteaterföreställningen ”A tribute to women pioneers in blues and rockn´roll” ger ett nytt perspektiv på blueshistorien, med musik av amerikanska blueskvinnor vars gärning fallit i glömska. I denna kortversion hyllas de tidiga pionjärerna från 1900-talets början.
Hemsida:  https://violetgreenandallbetween.wordpress.com
Facebook: https://sv-se.facebook.com/pages/A-Tribute-to-Women-Pioneers-in-Blues-and-Rockn-Roll/1451522315060937

Hela programmet och artistinfo finner du här: www.haninge.se/kvinnodagsfest
Eventet på Facebook: KVINNODAGSFEST PÅ HANINGE KULTURHUS (Lilith Eve)
samt KVINNODAGSFEST PÅ HANINGE KULTURHUS (Haninge Kulturhus)


Kontaktperson Haninge Kultur: Kristina Nyman, kultursamordnare
Tel: 08 – 606 74 48, mail: kristina.nyman(a)haninge.se

Kontaktperson Lilith Eve: Clara Cleo Cornell, ordförande och arrangör 
Tel: 070 – 480 66 57  mail: ordf.lilitheve(a)gmail.com

Kontaktperson MusikteatergruppenViolet Green 
Ulla Wrethagen, initiativtagare / kapellmästare
Tel: 073-6215154 mail: ullawr(a)gmail.com