Hilma – debutalbum

DEBUTALBUM MED HILMA NOV – 2013!

hilma-releaseHilmaPRESSRELEASE

Hilma, alias Helena Martinsson, är sångerskan som kommit ut ur garderoben, känslomässigt och musikaliskt.

Som 24-åring tog hon beslutet att satsa på en operakarriär efter ett antal års skolning och som 26-åring debuterade hon på Södertäljeoperan som Mimi i La Boheme och fick strålande recensioner.

Men tillvaron som operasångerska gav inte utlopp för den egna skaparlusten och efter gästspel på Norrlandsoperan satsade hon en del av gaget på en ny gitarr och började skriva låtar mera frekvent.

Efter att sargad ha tagit sig från en destruktiv releation tickade livet på med jobb som förde henne längre och längre från det egna skapandet.

Efter en höst i utmattning föddes så beslutet att hon skulle spela in en platta och satsa allt på sin egen musik, som egen artist.

Helena MartinssonHilma har valt att samla sina bästa låtar med svenska texter skrivna mellan 2003 och 2012. Som en röd tråd får vi följa en känslomässig berg och dalbana genom livet med kärleken i fokus, ofta med humor och ironi, ibland med vemod och någon gång med ett skakande raseri.

Med hjälp av arrangören Andreas Hedlund som producent och musikern och producenten Andreas Dahlbäck som bollplank och studiotekniker skapades albumet Ingen drottning.

Titel: Ingen drottning
Utgivning: den 15 november 2013
Releasekonsert: Stallet, Stallgatan 7 i Stockholm.


Helena Martinsson var ordförande i Lilith Eve 2006 -2008 och var också initiativtagare och projektledare för det stora samarrangemanget ”Lilith goes Symphonic” den 8 mars 2011.