Lördag den 17 november 2018| Logga in
Medlemmar
Jessica Stendahl (Stockholm)

s/s, gitarrpop eng

Bokning:
Webbsida: http://www.stendahl.nu
E.post:

Diskografi:


Info:
Musiker har jag varit sedan liten flicka, då jag alltid sjungit, och min pappa lärde mig spela gitarr i 7-årsåldern. Sen gick jag på elorgelkurs, vilket också ledde till att piano blev ett instrument som kändes lätt att lära sig på egen hand.

I hela mitt liv har jag skrivit dagbok, och som vuxen slog det mig att jag hade hur mycket material som helst att plocka ifrån för att skriva egna texter och då började jag komponera musik. Jag har alltid varit en väldigt öppen person, tyckt om att prata om känslor, så att göra musik med texter ur mitt liv kändes naturligt. Oftast sitter jag med gitarren eller vid pianot och letar fram fina ackorföljder och melodier, sen kollar jag bland mina texter vilken som skulle passa till musiken. Sen måste jag börja spela in för att inte glömma, och då sätter jag nästan alltid igång och sjunger in fina stämmor, det tycker jag är kul!

Jag lyssnar mycket på Joni Mitchel och Ani DiFranco, Säkert, Maia Hirasawa och Frida Hyvönen och många fler singer/songwriters och inspireras av dessa artister.