Lördag den 17 november 2018| Logga in
Medlemmar
Anita Berger (Stockholm)

Visor och berättelser

Bokning: Tel: 0737-702 127
Webbsida:
E.post: anitaberger.anita@gmail.com

Diskografi:
"TJECLOWN", MNW/Musiknätet Waxholm

Info:
Anita Berger är skådespelare-trubadur med rötterna både i Finland och 70-talets proggrörelse. Hon gick skådespelarutbildningen vid Svenska Teaterhögskolan i Helsingfors och arbetade bland annat med uppskattade barnteaterprojekt genom Svenska Teatern.

I Stockholm har hon varit verksam i fria teater- och musikgrupper som Marionett teatern, Pistolteatern, Lilla fickteatern, Pandoras Ask, egna musikduon Berger&Hägg samt även teatergruppen Proteus i Lund.

Anita var med och gjorde den första samlingsskivan i Sverige där all musik var skriven och framförd av bara kvinnor; "TJEJCLOWN". Bland andra medverkande på skivan märks bl.a. Turid, Anita Livstrand och Lena Ekman. "TJEJCLOWN" finns numera på Spotify och anses vara ett gediget tidsdokument från 70-talets kvinnorörelse.

Som skådespelande trubadur har Anita framträtt på många scener med sitt dragspel, solo och tillsammans med kvinnliga medmusiker. Hon har också medverkat med sång, trummor och dragspel i teaterföreställningar av bla. Teater Nu och Teatergruppen Grannfolket.

TIDEN INNAN -med AFRODITES ÅNGBÅT (Anita Berger och Katrin Forsmo)
Tillsammans med cellisten Katrin Forsmo har Anita skapat den underhållande och lärorika musikteaterföreställningen "TIDEN INNAN" med tillhörande studiematerial. "TIDEN INNAN" baserar sig på forskning som gjorts om gudinnehistoria. Föreställningen och materialet producerades med projektstöd från Tea-föreningen och Ungdomsstyrelsen 2008-2009.

"TIDEN INNAN" finns som 1 timmes föreställning och i kortversion och kan bokas till skolor, som ett komplement till religions- eller historieundervisningen, till seminarier eller varhelst det finns intresse för att lära sig mera om detta stora, spännande och ännu delvis outforskade område.

Anita har hjärtat i kvinnorörelsen; hon var med och startade grupp 8 på 70-talet och har alltsedan dess fortsatt engagera sig, bland annat som medredaktör i tidskriften Kvinnor och fundamentalism och i Kvinnobulletinen, med föreningen Kvinnor för Fred, Alla Kvinnors Hus, Evterpe-kvinnor i musik och Tealogerna och framträder gärna på Internationella kvinnodagen, seminarier och liknande tillställningar.

En liten extra specialitet som genom åren kommit en stor skara släkt och vänner till glädje är att hon skriver fantastiska texter till gamla kända visor på alla högtids- och bemärkelsedagar!

Instrument Anita trakterar är sång, dragspel och congas. Bilden uppe på sidan är från Lilith Eves 8 marskonsert 2012, då Anita var konferencier.